Sypher

Perched on the treetops in the secluded inverness estate on the outskirts of Yeppoon Sypher is designed utilizing multiple rooflines, ceiling heights and contrasting materials create an impressive first impression viewed from the street and contrasts the nearby neighbours. Articulation creating shadows and definition breaks up the bulk of the façade accompanied by the upper level cantilevered over a singular stone column creates the illusion of a floating appearance. The position and orientation of Sypher was carefully considered to best suit the natural topography and natural elements of the property and climate. An eastern facing outdoor patio is well positioned to be utilized year-round with the majority of the main house protecting guests from the harsh western sun in the afternoons.

2021 Awards_Page_5.jpg

Project Gallery

1/8